У США розпочали розслідування зіткнення есмінця з танкером поблизу Сінгапуру

У США розпочали розслідування зіткнення есмінця з танкером поблизу Сінгапуру

Фото: Reuters

Кораблі та літаки США, Індонезії, Сінгапуру і Малайзії шукають зниклих моряків.

ВМС США почали розслідування у зв'язку з зіткненням американського есмінця з цивільним судном.

Про це пише Associated Press.

Також буде проведена масштабна перевірка бойової готовності та продуктивності Сьомого тихоокеанського флоту.

Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що глава військово-морських операцій адмірал Джон Річардсон вивчить, як ВМФ готує і сертифікує свої сили поблизу Японії.

"Він почав широке розслідування", - зауважив Меттіс.

Кораблі та літаки США, Індонезії, Сінгапуру і Малайзії зараз шукають у південно-східних азіатських водах десять моряків есмінця "Джон Маккейн", які зникли безвісти після зіткнення військового судна з нафтовим танкером.

Неподалік Сінгапура есмінець США зіткнувся з нафтовим танкером з ліберійським прапором

Неподалік Сінгапура есмінець США зіткнувся з нафтовим танкером з ліберійським прапором

21 серпня біля берегів Сінгапуру в Тихому океані американський ракетний есмінець "Джон Маккейн" зіткнувся з торговельним судном Alnic MC - нафтовим танкером, який ходить під прапором Ліберії.

Пізніше в американському флоті повідомили, що в районі Малаккської протоки зникли десять і отримали поранення п'ятеро моряків.

Нагадаємо, що раніше американський есмінець USS Fitzgerald (DDG 62) зіткнувся з торговельним судном, яке йшло під філіппінським прапором, на північний захід від міста Йокосука в Японії. Зіткнення сталося в суботу, 17 червня, приблизно о 2.30 ночі за місцевим часом. ВМС США запросили допомогу японської берегової охорони. Спочатку повідомлялося про одного пораненого американського моряка, якого вертольотом евакуювали до лікарні в Японії.

Згодом стало відомо, що тіла моряків, зниклих після зіткнення американського есмінця з торговельним судном у Японії, знайдені в затопленій частині корабля.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація