У США стурбовані переслідуванням російськими спецслужбами американських дипломатів

У США стурбовані переслідуванням російськими спецслужбами американських дипломатів

Фото: Reuters

Кількість випадків переслідування та стеження за дипломатами значно зросла.

У CША незадоволені через неприйнятне ставлення російських спецслужб до американських дипломатів, що перебувають в РФ.

Про це заявила у понеділок, 3 жовтня, у Вашингтоні директор прес-офісу Держдепартаменту США Елізабет Трюдо, передає Укрінформ.

"Ми продовжуємо бути стурбованими тим, як обходяться з нашими дипломатичними і консульськими співробітниками протягом останніх двох років. Наші занепокоєння досягли найвищого рівня", - підкреслила представник Держдепу.

За її словами, США стурбовані, зокрема, переслідуваннями та стеженнями за американськими дипломатами в Москві спецслужбами, а також безпричинними зупинками авто з дипломатичними номерами дорожньою поліцією. За словами Трюдо, кількість таких випадків значно зросла.

"Ми вже наголошували, що вважаємо це неприйнятним", - зазначила вона.

Зазначимо, Трюдо висловила цю позицію після того, як журналісти попросили підтвердити дані про отруєння американських дипломатів у Росії.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про спробу отруєння американських дипломатів, що сталася ще в 2015 році. Чоловік і жінка зі США приїхали до Росію за дипломатичними паспортами, для участі в конференції із боротьби з корупцією. Стверджується, що в їх напої, найімовірніше, в барі готелю, де вони жили, підмішали психоактивну речовину - так званий "наркотик для зґвалтування на побаченнях".

Повʼязані теми:

Наступна публікація