У США суд зобов'язав порнозірку Стормі Деніелс виплатити Трампу майже 300 тис. доларів

У США суд зобов'язав порнозірку Стормі Деніелс виплатити Трампу майже 300 тис. доларів

Стормі Деніелс / Фото: Reuters

Адвокат жінки каже, що нічого не доведеться платити.

Федеральний суддя у Каліфорнії зобов'язав порнозірку Стормі Деніелс виплатити президентові США Дональду Трампу близько 300 тисяч доларів судових витрат у зв'язку з тим, що її позов щодо наклеп був відхилений.

Про це повідомляє ABC News.

Стормі Деніелс, справжнє ім'я якої Стефані Кліффорд, позивалася до президента через його твіт, в якому він назвав брехливим складений за описом актриси портрет людини, яка, як вона стверджувала, погрожувала їй, вимагаючи, щоб вона не розповідала про ймовірний секс із Трампом.

"Портрет неіснуючої людини через багато років! – писав Трамп у "Твіттері". – Повне шахрайство, яке виставляє фейкові новини дурнями (але вони це знають)!".

У позові Стормі Деніелс мовилося, що ці слова носять "помилковий і наклепницький характер". Вона вимагала компенсацію, сума якої не називається.

Порноактриса Стормі Деніелс подала позов на президента США

Порноактриса Стормі Деніелс подала позов на президента США

У жовтні суд відхилив позов порнозірки, охарактеризувавши допис Трампа як "риторичну гіперболу", яка зазвичай пов'язана з політикою та громадським дискурсом у Сполучених Штатах".

Адвокати американського президента висунули зустрічний позов, вимагаючи від Стормі Деніелс майже 800 тисяч доларів - 389 тисяч на судові витрати і 389 тисяч штрафу. Але федеральний суддя Джеймс Отеро визнав подібні вимоги надмірними і призначив порнозірці виплатити 292 052,33 долара.

Адвокат Трампа Чарльз Хардер назвав рішення суду "повною перемогою Трампа та повною поразкою Стормі Деніелс".

Адвокат порнозірки Майкл Авенатті не згоден із цим, зазначає Buzzfeed. Він заявив, що його клієнтці нічого не доведеться платити, оскільки їй повинні виплатити значно більшу суму судових витрат, пов'язаних із головною справою щодо нерозголошення інформації. Особливо після того, як колишній адвокат Трампа Майкл Коен визнав себе винним у шахрайстві та ухиленні від податків. Коен також вважається відповідальним за виплату грошей Деніелс за те, щоб вона мовчала про секс із Трампом.

Нагадаємо, Стормі Деніелс почала судитися з адвокатом Дональда Трампа Майклом Коеном, вимагаючи скасувати угоду про нерозголошення щодо сексуальних стосунків з Трампом, яку вона підписала в жовтні 2016 року в обмін на плату від нього. Порнозірка заявляла, що вона мала з Трампом секс один раз у 2006 році, коли він одружився. Білий Дім заперечив, що Трамп мав секс з Деніелс.

Порноакторка Стормі Деніелс описала свій інтимний досвід із Трампом

Порноакторка Стормі Деніелс описала свій інтимний досвід із Трампом

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація