У США Трамп затвердив нацстратегію боротьби з тероризмом

У США Трамп затвердив нацстратегію боротьби з тероризмом

Фото: Reuters

Передбачається запобігання підтримці терористів іншими державами.

Президент США Дональд Трамп затвердив нову Національну стратегію боротьби з тероризмом, що використовує у своїх цілях зброю масового знищення.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному в понеділок Білими домом, - пише Укрінформ.

"Нова стратегія президента Трампа зосереджуватиметься на стримуванні, виявленні та припиненні. Стратегія наголошує на запобіганні проведення терористами атак із застосуванням ЗМЗ, а також стримуванні ворожих держав та окремих осіб від надання їм допомоги", - підкреслили в адміністрації американського президента.

Стратегія має на меті максимальне ускладнення отримання ЗМЗ та матеріалів, які можуть бути використані для створення такої зброї; посилення оборонних можливостей США до такого рівня, що подібні теракти не матимуть успіху.

Крім того, передбачається запобігання підтримці терористів іншими державами чи окремими особами, знищення технічних можливостей терористів, розробку нових технологічних методів щодо виявлення ознак розробки, утримування й застосування зброї масового ураження.

"Враховуючи потенційний глобальний ефект тероризму, який застосовує ЗМЗ, Сполучені Штати допомагатимуть іншим країнам у разі необхідності в розбудові їхніх можливостей для боротьби з цією зростаючою загрозою", - підкреслили в адміністрації США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація