У США у натовпі застрелили одного з учасників заворушення

У США у натовпі застрелили одного з учасників заворушення

У місті Луїсвілл штату Кентуккі поліцейські застрелили протестувальника під час демонстрації через вбивство афроамериканця Джорджа Флойда. / Фото: NBC News

Інцидент стався приблизно опівночі під час комендантської години.

У місті Луїсвілл штату Кентуккі в США поліцейські застрелили протестувальника під час демонстрації. Це сталося у ніч проти 1 червня, коли чоловік мітингував через вбивство афроамериканця Джорджа Флойда.

Про це повідомляє британське видання The Independent.

Місцева поліція і бійці Національної гвардії намагалися розігнати натовп мітингувальників під час комендантської години, коли заборонено виходити з дому. Невідомий з натовпу вистрілив у поліцейських та солдат. У відповідь копи відкрили вогонь та влучили в одного з мітингувальників.

Під час заворушення загинула щонайменше одна людина. Наразі правоохоронні органи допитують декількох свідків. Причини та обставини інциденту розслідуються.

Передісторія:

  • 25 травня в Міннеаполісі 46-річний афроамериканець Джордж Флойд помер після затримання поліцією міста. Один з них притис його шию коліном, попри те, що Флойд кілька разів посторював, що задихається. Зрештою він знепритомнів, а згодом помер.
  • Чотирьох поліцейських вже звільнили. Головному підозрюваному пред'явили звинувачення у вбивстві з необережності. Щодо інших ще тривають слідчі дії.
  • Очевидці зняли затримання на відео, яке розлетілося країною та викликало хвилю обурення. Масові протести охопили десятки штатів, вони супроводжуються заворушеннями і сутичками з поліцією. Проти протестувальників застосовують сльозогінний газ та гумові кулі. Подекуди демонстранти підпалюють машини, грабують магазини і офіси. Відомо про постраждалих з обох сторін.
  • У багатьох штатах запровадили комендантську годину. Для врегулювання ситуації на вулицю вивели Нацгвардію

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація