У США у в'язниці вбили 89-річного мафіозі, який був у десятці найбільш розшукуваних злочинців

У США у в'язниці вбили 89-річного мафіозі, який був у десятці найбільш розшукуваних злочинців

Фото: Reuters

Цього злочинця у Голівуді грали Джек Ніколсон і Джонні Депп.

У США знайшли мертвим колишнього боса бостонської мафії Джеймса "Уайті" Балджера, який свого часу був одним з найбільш розшукуваних злочинців у країні.

Про це повідомляє The Associated Press.

89-річного Балджера знайшли мертвим у вівторок, 30 жовтня, вранці у в'язниці у Західній Вірджинії, куди його щойно перевели. Влада не одразу назвала причину смерті гангстера, але у в'язниці повідомили, що подію розслідують як убивство.

Джеймс Балджер вперше потрапив до в'язниці у 14-річному віці. Коли йому було 50 років, він очолив одну з найбільших банд Бостона, яка займалася вимаганнями, азартними іграми та продажем наркотиків. Водночас він був таємним агентом ФБР і передавав правоохоронцям інформацію про своїх конкурентів у злочинному світі.

У 1995 році проти Балджера порушили чергову кримінальну справу, але у ФБР його попередили про затримання і йому вдалося втекти. Протягом 16 років мафіозі ховався від правоохоронців і був у десятці найбільш розшукуваних злочинців у США, трохи поступаючись у цьому списку Усамі Бен Ладену.

Балджера затримали у 2011 році у Каліфорнії. Як виявилося, він разом зі своєю подругою жив у Санта-Моніці під вигаданими іменами. Під час обшуку у Балджера знайшли 800 тисяч доларів готівки і три десятки одиниць зброї.

У 2013 році бостонського гангстера засудили до двох довічних ув'язнень за скоєння більше 30 злочинів, серед яких створення кримінального угруповання, 11 вбивств та інші.

Серед робітничого класу Бостона Балджера поважали за те, що він переводив бабусь через дорогу та влаштовував для сусідів пишні обіди на День подяки. Дехто серед місцевих жителів вважав його своєрідним "Робін Гудом". Втім, влада називала його безжальним злочинцем.

Джеймс Балджер став прототипом ватажка бостонського кримінального угруповання у  фільмі "Відступники", якого зіграв Джек Ніколсон. У 2015 році вийшов фільм "Чорна меса" про життя Балджера - злочинця зіграв Джонні Депп.

В італійській тюрмі від раку помер один з найжорстокіших мафіозі

В італійській тюрмі від раку помер один з найжорстокіших мафіозі

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація