У США у віці 96 років помер відомий фізик-теоретик Фрімен Дайсон

У США у віці 96 років помер відомий фізик-теоретик Фрімен Дайсон

Фото: The New York Times

Дайсона вважають творцем сучасної квантової електродинаміки.

У п'ятницю, 28 лютого, у лікарні неподалік Прінстона в американському штаті Нью-Джерсі, у віці 96 років помер знаменитий фізик-ядерник Фрімен Дайсон.

Науковець є автором робіт квантової теорії поля, квантової електродинаміки, математичної фізики, астрофізики, фізики низьких енергій. Він поглибив уявлення людства про те, як світло взаємодіє з речовиною і створює матеріальний світ, пише The New York Times.

Дайсона вважають одним із творців сучасної квантової електродинаміки. Крім того, у своїх дослідженнях він піднімав теми екологічного майбутнього планети, глобального потепління та моралі війни.

Науковець працював над розробкою космічного корабля, який рухався б за допомогою ядерних вибухів. Реалізувати ідею він не встиг. 

Про смерть вченого повідомила його донька Естер Дайсон, відома своїми інвестиційними проектами. Один з останніх - організація HICCup, яка займається охороною здоров'я та допомагає людям знайти свій шлях до "Велвілла". Темою здоров'я вона зайнялася не випадково. Естер дуже опікується власним самопочуттям. Її мрія - дожити до 120 років та прожити період старості на Марсі. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація