У США виписали з психлікарні стрільця, який вчинив замах на Рейгана

У США виписали з психлікарні стрільця, який вчинив замах на Рейгана

Фото: Reuters

Чоловік лікувався протягом 35 років. 

У США виписали з психіатричною лікарні 61-річного Джон Хінклі-молодшого, який у 1981 році скоїв замах на президента Сполучених Штатів Рональда Рейгана. 

Про це повідомляє пише Associated Press.

Чоловік житиме у будинку своєї матері у Вільямсбургі, штат Вірджинія.  Хінклі має принаймні тричі на тиждень працювати чи займатися волонтерством.

Джон Хінклі-молодший вистрілив в президента США Рональда Рейгана 30 березня 1981 року поблизу готелю "Хілтон" у Вашингтоні. Глава Сполучених штатів отримав поранення в легеню. Загалом постраждали четверо людей, а прес-секретар президента Джеймс Брейді отримав важке поранення мозку.

Хінклі заявляв, що вирішив вистрілити в президента, аби справити враження на актрису Джоді Фостер, в яку закохався після перегляду фільму Мартіна Скорсезе "Таксист".

Суд визнав Хінклі невинуватою у вчиненні злочину через неосудність і відправив його до психлікарні. 

Нагадаємо, 6 березня,  у віці 94 років у своєму будинку у Лос-Анджелесі померла колишня перша леді США Ненсі Рейган. Причиною смерті стала застійна серцева недостатність. Колишня перша леді США похована поруч із чоловіком, екс-президентом Рональдом Рейганом.


Повʼязані теми:

Наступна публікація