У США виявили новий більш заразний штам коронавірусу

У США виявили новий більш заразний штам коронавірусу

Фото: Associated Press

Тепер його виявляють, приблизно, в 20-30% досліджуваних зразків.

У США виявили новий, більш заразний штам коронавірусу, який вчені Каліфорнійського університету назвали штам CAL.20C і вважають, що цей вид з'явився в липні 2020 року в результаті мутацій.

Про це у середу, 20 січня, повідомляє The New York Times.

"Це з'явилося у нас під носом, а тепер росте в багатьох округах. Можна з упевненістю сказати, що він пошириться за межі Каліфорнії", - говорить вірусолог Чарльз Чиу.

Своєю чергою, науковий співробітник медцентру Cedars-Sinai Ерік Вейл заявив, що новий вид коронавірусу може бути більш заразним, ніж раніше зафіксовані штами. На його думку, саме з цим пов'язане швидке зростання захворюваності в штаті.

Зазначається, що станом на сьогодні CAL.20C вже зафіксували в Аризоні, Коннектикуті, Меріленді, Нью-Мексико, Неваді, Нью-Йорку, Техасі, Юті, Вашингтоні та Вайомінгу, а також в окрузі Колумбія.

Тим часом, напередодні у США кількість пов'язаних із COVID-19 летальних випадків перевищила позначку в 400 тисяч.  Щодня від ускладнень коронавірусу помирають понад три тисячі американців, що "перевищує кількість загиблих під час терористичного акту 11 вересня 2001 року". Нові 100 тисяч летальних випадків в країні зареєстрували усього за 36 днів. 

Ситуація може погіршитися із прискоренням нового та більш заразного штаму коронавірусу з Великої Британії, який, за прогнозами Центрів з контролю і профілактики захворювань (CDC), до березня може стати домінуючим у Сполучених Штатах Америки. 

Через нові штами коронавірусу Велика Британія забороняє в'їзд із 16 країн світу

Через нові штами коронавірусу Велика Британія забороняє в'їзд із 16 країн світу

Повʼязані теми:

Наступна публікація