У США внаслідок вибуху на кораблі ВМС постраждали понад два десятки людей

У США внаслідок вибуху на кораблі ВМС постраждали понад два десятки людей

Фото: Associated Press

Вибуху передувала пожежа.

У неділю, 12 липня, у США на військово-морській базі в Сан-Дієго штату Каліфорнія внаслідок вибуху на десантному судні USS Bonhomme Richard постраждала 21 людина. 

Про це повідомляє The Associated Press.

Зазначається, що вибух зафіксували після дев'ятої ранку за місцевим часом. Внаслідок інциденту сімнадцятьох моряків та чотирьох цивільних ушпиталили із травмами. Загрози їхньому життю немає.

Вибуху передувала пожежа, яка швидко поширилася 255-метровим судном. На борту перебували близько 160 моряків та офіцерів. "Це значно менше, аніж якби корабель перебував на бойовому чергуванні", - додали у виданні.

Ще два кораблі, USS Fitzgerald і USS Russell, пришвартували до причалів подалі від пожежі. 

Про ймовірні причини пожежі поки не повідомляється, усі обставини з'ясовують фахівці. Відомо, що порт приписки Bonhomme Richard у неділю проходив планове технічне обслуговування. Судно, на якому спалахнуло полум'я, здатне розгорнути і посадити вертольоти, малі катери, а також транспортні засоби-амфібії.

Раніше у США в центрі Лос-Анджелеса в одній із будівель прогримів вибух, у результаті якого виникла пожежа. Під час її ліквідації постраждали щонайменше 11 рятувальників, двоє з них у критичному стані. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація