У США вперше за багато десятиліть стратили жінку

У США вперше за багато десятиліть стратили жінку

Їй ввели смертельну ін'єкцію.

Після того, як Верховний суд скасував рішення суду нижчої інстанції про відстрочку страти 52-річної мешканки штату Індіана Лізи Монтгомері, вирок був приведений у виконання за допомогою смертельної ін'єкції.

Про це повідомляє видання The New York Times.

Монтгомері стала першою жінкою, яку стратили в США за останні 67 років. Відзначається, що смерть Монтгомері від смертельної ін'єкції стала 11 стратою з того часу, як адміністрація діючого президента США Дональда Трампа відновила застосування страти засудженим на федеральному рівні в липні 2020 року.

Адвокат Монтгомері, назвала кару «порочним, незаконним і непотрібним проявом авторитарної влади», адже запевняла, що влада США порушили закон, тому що у жінки були проблеми з психікою.

У грудні 2004 року Ліза Монтгомері залізла в будинок 23-річної Боббі Джо Стіннет, яка була на восьмому місяці вагітності, вона задушила жінку і вирізала з її лона недоношену дівчинку.

Слідством було встановлено, що перед убивством Монтгомері зв'язалася по інтернету з Боббі Джо Стіннет і домовилася про зустріч: вона нібито хотіла купити у неї цуценя РЕТ-тер'єра. Вбивця зізналася в скоєному. Донька вбитої вижила.

Повʼязані теми:

Наступна публікація