У США все ще тривають протести на підтримку прав темношкірих, мусульман, ЛГБТ-спільноти та інших меншинств

Масові протести у Сполучених Штатах пішли на спад.

Протести в США йдуть на спад. І хоча не всі вимоги протестувальників було виконано, помітний прогрес спостерігається у поліцейських департаментах, соціальному житті та розвагах.

У Коламбусі, Огайо як і в багатьох містах США, де прокотились протести, вітрини в магазинах, банках, ресторанах було закрито дошками ДСП. Зараз вони перетворились на живу арт-галерею, що продовжує оновлюватись.

Невеликі протести все ще відбуваються і мають на меті підтримку прав темношкірих, мусульман, ЛГБТ-спільноти та інших меншинств. Одна з акцій під гаслом "Вкрадена радість" привертала увагу до людей несправедливо вбитих поліцією під час затримань від 2013 року до сьогодні. Сім'ї та друзі загиблих писали імена на яскравих надувних м’ячах, котрі охочі моглі взяти додому або лишити у парку біля мерії Коламбуса (Огайо).

Майже на всіх протестах були волонтери, які приходили з їжею, водою та медикаментами.

Нову хвилю протестів підняв День пам'яті звільнення від рабства (19 червня). На вихідних люди знову вийшли з гаслами "Чорні життя мають значення", "Використовуй білий привілей", "Без правосуддя не буде миру", з переліками імен вбитих поліцейськими темношкірих. Спікери говорили про необхідність змін у поліцейській системі, в самоосвіті людей. Порівнювали виступи темношкірих та білих, і зазначали, що білих швидше почують і проблема рівності матиме більше шансів на вирішення.

І хоча протести мають останні два тижні переважно мирний характер і багато змін відбулося, спікери закликають не забувати про існування проблеми рівності прав, навіть коли "ваші новини в Instagram повернулись до норми".

Автор: Анастасія Куликалова

Новий спалах протестів у США: копи під час затримання застрелили темношкірого чоловіка

Новий спалах протестів у США: копи під час затримання застрелили темношкірого чоловіка

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація