У США заарештували чиновницю Мінфіну, яка "зливала" дані щодо розслідування російського втручання

У США заарештували чиновницю Мінфіну, яка "зливала" дані щодо розслідування російського втручання

Фото: Reuters

Вона не єдина, хто надавав журналістам конфіденційну інформацію.

У США заарештували чиновницю МІністерства фінансів Наталі Едвардс, яка видала репортерам заборонену інформацію, пов'язану з російським втручанням в американські вибори.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Едвардс займала чиновницьку посаду у відділі Мінфіну з боротьби з фінансовими злочинами. За мотивами конфіденційних даних, які жінка надала журналістам, було опубліковано десятки журналістських матеріалів щодо Пола Манафорта, російської агентки Марії Бутіної, російського посла у Вашингтоні та відмивання грошей російськими компаніями на Манхеттені.

Зазначається, що Наталі Едвардс співпрацювала з виданням BuzzFeed, видаючи йому конфіденційну інформацію протягом 2017-2018 років. Ім'я журналіста, який безпосередньо контактував з Едвардс, не зазначається. 

Проте у скарзі йдеться про 12 журналістських матеріалів, автором яких може бути людина, підписана як Джейсон Леопольд. Йому Едвардс і надсилала повідомлення на електронну пошту, фотографії, інші файли, в яких містилися важливі державні дані. 

Йдеться про те, що у відомстві працював й інший конспіративний працівник, який так само співпрацював з містером Леопольдом. Протягом кількох місяців чиновник надсилав йому сотні повідомлень. 

Нагадаємо, Google вирішила закрити соцмережу Google+ через те, що персональні дані сотень тисяч користувачів соцмережі Google+ могли опинитися в руках зловмисників.

Повʼязані теми:

Наступна публікація