У США законодавчо заборонили використовувати антивірус Касперського у держустановах

У США законодавчо заборонили використовувати антивірус Касперського у держустановах

Фото: Reuters

Влада вважає, що продукція цієї компанії несе загрозу національній безпеці.

У Сполучених Штатах Америки на законодавчому рівні заборонили використовувати продукцію "Лабораторії Касперського" у державних установах.

Відповідна поправка міститься в оборонному бюджеті на 2018-й рік, який підписав президент Дональд Трамп, передає Reuters.

Відмова від антивірусу Касперського зменшить вразливість національної безпеки Америки

Відмова від антивірусу Касперського зменшить вразливість національної безпеки Америки

Заборона на використання антивірусу Касперського поширюється як на військові, так і цивільні федеральні відомства США.

Одна з авторів поправки щодо "Касперського" сенатор-демократ Джин Шахін каже, що такий закон потрібно було ухвалити давно. За її словами, продукція "Лабораторії Касперського" несе серйозну загрозу для національної безпеки США через зв'язки компанії з російськими спецслужбами.

Нагадаємо, у вересні МВБ США закликало всі цивільні державні установи країни протягом 90 днів видалити будь-які продукти Касперського, однак силові структури були непідконтрольні директиві. Раніше агенти Федерального бюро розслідувань відвідали не менше 10 співробітників "Лабораторії Касперського", що проживають в США.

Американські сенатори підозрювали, що компанія Касперського може бути пов'язана з російською розвідкою, а її програми використовуються для хакерських атак на американські комп'ютерні системи. Агентство Bloomberg повідомило, що має дані про співпрацю компанії з російськими спецслужбами. Зокрема, видання посилається на інформацію, отриману від нинішніх та колишніх працівників. За їх словами, з 2012 року "Лабораторію Касперського" покинули високопоставлені менеджери, на місце яких прийшли люди, які мають тісні зв'язки з російськими військовими або розвідувальними структурами.

"Лабораторія Касперського" відкинула звинувачення МВБ США в кібершпишгунстві і агресивній діяльності в кіберпросторі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація