У США затримали дружину відомого мексиканського наркобарона Ель Чапо: у чому підозрюють жінку

У США затримали дружину відомого мексиканського наркобарона Ель Чапо: у чому підозрюють жінку

Фото: Associated Press

Очікується, що Айспуро з'явиться у федеральному суді Вашингтона у вівторок, 23 лютого. Вона має подвійне громадянство — США і Мексики.

У Сполучених Штатах у вашингтонському міжнародному аеропорту Даллеса затримали дружину відомого мексиканського наркобарона Ель Чапо Емму Коронел Айспуро. Її підозрюють у допомозі своєму чоловікові в управлінні його багатомільярдним картелем і плануванні його втечі з мексиканської в'язниці у 2015 році.

Про це у вівторок, 23 лютого, повідомляє Associated Press.

Коронел Айспуро будуть пред'явлені звинувачення в тому, що вона допомагала йому керувати злочинною імперією. По одному пункту її звинувачують у змові з метою поширення декількох видів наркотиків в Сполучених Штатах.

Міністерство юстиції США звинуватило її в тому, що вона допомогла чоловіку втекти з мексиканської в'язниці у 2015 році і брала участь у плануванні другого втечі з в'язниці до екстрадиції Гусмана в США.

За словами представників прокуратури, планування втечі було масштабним, і його дружина грала в цьому ключову роль. "Ель Чапо" втік через лаз під душовою кабіною у своїй камері.

Його сини від першого шлюбу купили нерухомість поруч із в'язницею, а GPS-годинник, таємно пронесені в тюрму, дали копачам його точне місцеперебування. Гусман втік, проїхавши по виритому тунелю завдовжки більш ніж півтора кілометра на спеціально пристосованому для втечі невеликому мотоциклі.

Айспуро називають найбільш відданою дружиною запеклого злочинця. Вона була присутня майже на кожному засіданні суду над Ель Чапо в Нью-Йорку, який тривав три місяці.

Нагадаємо, що 63-річний Хоакін Гусман на прізвисько Ель Чапо, з липня 2019 року відбуває довічне покарання за наркоторгівлю. Він очолював наркокартель "Сіналоа" і вважається одним з найвідоміших злочинців сучасності. Влада США вважає його відповідальним за контрабанду в країну сотень тонн кокаїну протягом 25 років.

Про те, як Ель Чапо став головним наркобароном планети — у нашому матеріалі.

Найнебезпечнішого злочинця світу "Ель Чапо" визнали винним по кожному з пунктів обвинувачення

Найнебезпечнішого злочинця світу "Ель Чапо" визнали винним по кожному з пунктів обвинувачення

Повʼязані теми:

Наступна публікація