У Стамбулі обвалився семиповерховий будинок

У Стамбулі обвалився семиповерховий будинок

Фото: Hurriyet Daily News

Раніше мешканців будинку евакуювали.

У стамбульському районі Бахчеліевлер 14 лютого обвалилися семиповерхова будівля. 

Про це повідомляє Hurriyet із посиланням на турецьке інформаційне агентство DHA.

Відомо, що минулого місяця будівлю визнали небезпечною, а її жителів евакуювали. Після обвалу мешканців сусідніх будівель попросили покинути свої помешкання у терміновому порядку. Нині на місці працюють надзвичайні служби.

"Жодних ознак життя під уламками поки не було. Ми думаємо, що там нікого немає. Незважаючи на це, наші друзі продовжать пошуки, - заявив губернатор Стамбула Алі Ерлікая. - Це урок для нас. Ми повинні знести будівлі, які визнано аварійними". 

Внаслідок руйнації пошкоджено декілька розташованих поруч будинків та автомобілів.

"Будівля раптом обвалилася на нас. Зачепило і мене. Моя онука з донькою були у сусідній кімнаті", - розповіла мешканка сусідньої будівлі Бахтіяр Ценгіз. Із легкими пораненнями жінку шпиталізували до районної лікарні. 

Попередньо, обвал стався через те, що невідомі без дозволу забирали з покинутої будівлі металобрухт. Повідомляється, що незадовго до обвалу зі стін та опор будинку витягли арматуру.

Нагадаємо, 59 родин у Дрогобичі Львівської області залишились без даху над головою, коли посеред ночі обвалився цілий під’їзд чотириповерхівки. Це призвело до загибелі вісьмох людей. Як живуть постраждалі та як запобігти руйнації багатоповерхівок - дивіться у сюжеті ТСН.

Майже всі постраждалі від дрогобицького обвалу досі залишаються безхатченками

Майже всі постраждалі від дрогобицького обвалу досі залишаються безхатченками

Повʼязані теми:

Наступна публікація