У Стамбулі поліція розігнала акцію протесту сльозогінним газом та водометами

Всього було близько 150 демонстрантів.

У Стамбулі поліція застосувала сльозогінний газ і водомети для розгону близько 150 демонстрантів у День праці 1 травня, коли ті скандували "Геть фашизм" і "Хай живе 1 Травня", намагаючись пройти в бік головної площі міста Таксім.

Як повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на офіційне інформаційне агентство Anadolu, щонайменше 40 людей були заарештовані.

Влада заборонила протести в День міжнародної солідарності трудящих на площі Таксим, яка була оточена вранці 1 травня. Також на травневі свята у Стамбулі розмістили близько 24 тисяч поліцейських і 120 водометів, а поліція контролювала вулиці з вертольотів, які літали над містом.

Разом з тим, як повідомляє DW, низці профспілок дозволили організувати марші у віддаленому районі Стамбулу, поблизу аеропорта. Окрім того,за даними Anadolu, в Анкарі були затримані чотири ймовірних джихадиста "Ісламської держави".

В інших містах Туреччини першотравневі марші пройшли без ексцесів, проте в Газиантепе захід скасували після вибуху біля відділення поліції, який забрав життя двох людей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація