У Стамбулі відкривають найбільший у світі аеропорт

Аеропорт обслуговуватиме 90 мільйонів пасажирів щороку.

У річницю утворення Турецької Республіки у Стамбулі за участю президента Туреччини Ердогана відкривають новий аеропорт. За словами турецького президента, він стане найбільшим аеропортом у світі, пише у понеділок, 29 жовтня, Independent.

Аеропорт розпочне роботу з обмеженою кількістю рейсів. Очікується, що він запрацює на повну потужність до кінця цього року. На першому етапі аеропорт обслуговуватиме 90 мільйонів пасажирів щороку.

Через десять років, летовище займатиме близько 7,5 тис. гектарів з шістьма злітними смугами, і буде обслуговувати до 200 мільйонів мандрівників на рік. Це майже вдвічі більше трафіку у нинішньому найбільшому у світі аеропорту - Хартсфілд-Джексону в Атланті, США.

Аеропорт вирізняється енергоефективністю та високотехнологічною ситемою безпеки. У ньому будуть виконуватись майже всі головні рейси вже наприкінці грудня, коли головний аеропорт ім. Ататюрка буде закритий. Ще один аеропорт у азіатській частині Стамбула - Сабіха Гекчен, який приймає майже 31 млн пасажирів щорічно, продовжить свою роботу.

Нову назву аеропорту має оголосити президент Ердоган.

Місцева авіакомпанія Turkish Airlines запустила перші рейси з нового аеропорту до трьох місцевих напрямків: Анкара, Анталія та Ізмір. Вона також буде літати до Баку (Азербайджан) та Еркану до півночі Кіпру.

В аеропорту Судану під час посадки зіткнулися два українських літаки, які належать місцевим збройним силам

В аеропорту Судану під час посадки зіткнулися два українських літаки, які належать місцевим збройним силам

Утім під час будівництва аеропорту були певні складнощі. У вересні вибухнули протести через погані умови праці та десятки смертей від будівництва. За даними союзу Dev-Yapi-Is, щонайменше 37 робітників загинули під час будівництва аеропорту, ще 100 смертей залишаються невиявленими.

Міністерство праці Туреччини спростувало повідомлення ЗМІ про сотні смертей, заявивши, що станом на лютий 27 працівників загинули на місці через "проблеми зі здоров'ям та дорожньо-транспортними пригодами". Відтоді воно нічого не коментувало щодо цього.

Повʼязані теми:

Наступна публікація