У столиці Мексики дозволили евтаназію, гей-шлюби і марихуану

У столиці Мексики дозволили евтаназію, гей-шлюби і марихуану

Фото: Reuters

Мехіко здобув першу в історії конституції.

У столиці Мексики Мехіко прийняли першу в історії конституцію, яка передбачає легалізацію одностатевих шлюбів, евтаназії та марихуани.

Документ урочисто підписав глава уряду Мехіко Мігель Анхель Мансера, передає 9 канал.

"Сьогодні історичний день для міста Мехіко, ми стали частиною освячення сучасних і прогресивних законів", - сказав Мансера.

Конституція дає столиці Мексики як рівноправного територіальному суб'єкту набагато більше можливостей. Мехіко отримує фінансову і податкову незалежність від центральної влади.

Крім того, гарантується шлюбна рівноправність для сексуальних меншин, право городян на "гідну смерть" (евтаназію), дозволяється використання марихуани в медичних цілях і забороняється приватизація водних ресурсів міста.

Також пішоходи Мехіко отримали перевагу перед водіями транспортних засобів, торговці - обмеження у вуличній торгівлі, а тварини - гарантований захист.

Нагадаємо, у листопаді 2016 року у штаті Каліфорнія проголосували за дозвіл використання марихуани з "розважальною" або оздоровчою метою. Також таке рішення підтримав штат Массачусетс та Невада. У Флориді й Північній Дакоті жителі теж схвалили використання марихуани з медичною метою. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація