У столиці Південної Кореї нова хвиля коронавірусу: інфікований за одну ніч відвідав кілька клубів і заразив десятки людей

У столиці Південної Кореї нова хвиля коронавірусу: інфікований за одну ніч відвідав кілька клубів і заразив десятки людей

Фото: Associated Press

Влада закликає людей пройти тестування.

У столиці Південної Кореї, в Сеулі, зафіксовано новий спалах коронавірусної інфекції COVID-19 після пом'якшення карантину. Влада ухвалила рішення терміново закрити розважальні заклади.

Про це повідомляє агентство Yonhap.

За інформацією видання, виявлено щонайменше 40 осіб, які заразилися після відвідування нічних клубів в Сеулі, а також в сусідніх містах: Інчхоні і Кьонгі. Відомо, що 17 з них заразилися від 29-річного чоловіка, який 2 травня відвідав три нічні клуби в сеульському районі Ітевон.

Місцева влада прогнозує, що надалі суттєво збільшиться кількість хворих, з огляду на те, що минулих вихідних у тих барах було до 1,5 тисячі осіб. Усі вони цілком імовірно могли заразитися від юнака.

У зв'язку з цим, людей, які відвідували у цей період клуби і бари пройти тести на коронавірус і утриматися від виходів на вулицю для запобігання подальшого поширення інфекції. Крім того, влада заборонила роботу всіх клубів, танцювальних і артистичних майданчиків, салонів та інших розважальних закладів. Порушників чекає штраф.

Як повідомлялося, на тлі зменшення нових випадків COVID-19, у Південній Кореї почали послаблювати карантинні обмеження. Переглянули, зокрема, вимогу про закриття церков, спортзалів та барів. Так, 5 травня країна повідомила про лише трьох хворих.

Повʼязані теми:

Наступна публікація