У Страсбурзі біля різдвяного ярмарку сталася стрілянина: є загиблий та постраждалі

Нападник не затриманий.

У центрі французького міста Страсбург у вівторок, 12 грудня, сталася стрілянина.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на місцеві екстрені служби.

За інформацією агентства, загинула одна людина, ще троє постраждали. BBC News повідомляє про одного загиблого та шістьох постраждалих.

Стрілянина сталася поблизу різдвяного ярмарку, який щороку відвідують мільйони туристів.

Нападник втік з місця події і перебуває на волі.

Нагадаємо, 19 грудня 2016 року у Берліні водій фури в'їхав у натовп на різдвяному ярмарку. Кількість жертв становить 12 осіб. Поліція повідомила, що затримала ймовірного злочинця і допитала вночі. Однак пізніше виявилося, що в руках у правоохоронців несправжній терорист: слідчі обстежили затриманого пакистанця і не виявили на ньому та його одязі жодних слідів присутності у вантажівці.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що 12 людей загинули в результаті терористичної атаки. "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за скоєне.

Пізніше, 23 грудня, італійська поліція в передмісті Мілана помітила чоловіка східної зовнішності й попросила представити документи. Однак, чоловік дістав пістолет. Поліція змушена була стріляти у відповідь. Як виявилося згодом, під час перестрілки правоохоронці ліквідували головного підозрюваного в берлінській атаці, тунісця Аніса Амрі.

У теракті в Берліні загинув один українець. Прізвища та персональні дані загиблого українця не озвучують на прохання рідних. Голландське слідство, спільно з правоохоронцями Німеччини, Франції та Італії, намагається встановити маршрут до Неймегена, а також перевірити, чи мав терорист якісь контакти з іншими людьми. 

У Німеччині триває ідентифікація загиблих під час теракту на різдвяному ярмарку

У Німеччині триває ідентифікація загиблих під час теракту на різдвяному ярмарку

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація