У світі можуть з'явитися ліки від коронавірусу: Pfizer почала першу фазу досліджень такого препарату

У світі можуть з'явитися ліки від коронавірусу: Pfizer почала першу фазу досліджень такого препарату

Фото: Associated Press

Результати досліджень обіцяють оприлюднити 6 квітня.

Фармацевтична компанія Pfizer, яка однією з перших розробила вакцину від коронавірусу, заявила, що почала досліджувати пероральний противірусний препарат для лікування COVID-19, який може стати першими у світі ефективними ліками у вигляді пігулок від вірусу.

Як 23 березня повідомила пресслужба фармкомпанії, цей препарат проходить першу фазу досліджень, його почали тестувати на здорових людях у США.

Зазначається, що цей пероральний клінічний кандидат PF-07321332 продемонстрував потужну противірусну активність проти SARS-CoV-2, а також активність проти інших коронавірусів, що вказує на потенціал для використання при лікуванні COVID-19. У разі, якщо дослідження пройдуть успішно, препарат можна буде застосовувати на ранніх стадіях хвороби, щоб той заблокував розмноження коронавірусу.

PF-07321332 – це інгібітор протеази, який запобігає реплікації (ред. - відтворення, розмноження) вірусу у клітинах. У Pfizer пояснили, що інгібітори протеази вже використовують для таких вірусних інфекцій, як ВІЛ або гепатит С. Також у компанії додали, що також працюють над розробкою препарату від коронавірусу у вигляді ін'єкцій.

"Ми розробили PF-07321332 як потенційну пероральну терапію, яку можна призначити при перших ознаках хвороби, не вимагаючи госпіталізації пацієнтів. У той же час внутрішньовенний антивірусний кандидат Pfizer є потенційним новим варіантом лікування для госпіталізованих пацієнтів. Разом ці два препарата мають потенціал створити парадигму наскрізного лікування, яка доповнює вакцинацію у випадках, коли хвороба все-таки зустрічається", - зазначив головний науковий співробітник Pfizer Мікаель Долстен.

У Pfizer повідомили, що про результати дослідження буде повідомлено 6 квітня на засіданні Американського хімічного товариства (American Chemical Society).

Компанії "Pfizer" та "BioNTech" завершили випробування своєї вакцини від коронавірусу

Компанії "Pfizer" та "BioNTech" завершили випробування своєї вакцини від коронавірусу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація