У Таджикистані бойовики "ІД" готували теракт проти російської військової бази

У Таджикистані бойовики "ІД" готували теракт проти російської військової бази

Фото: Reuters

Всіх бойовиків затримали.

У Таджикистані бойовики терористичної організації "Ісламська держава" готував теракти проти російської військової бази.

Про це повідомляє таджицька служба "Радіо Свобода".

Групу з 12 бойовиків затримали 4 листопада місцеві силовики. Групою керував житель міста Вахдат на ім'я Сухроб, який воював за "ІД" у Сирії.

Ватажка угруповання допитували недалеко від 201-ї російської військової бази у столиці Таджикистану Душанбе. Свідками допиту виявилися місцеві жителі.

"Заарештований казав, що вони збиралися влаштувати вибух у військовій базі за те, що росіяни у Сирії воюють проти "ІД". Чоловік також сказав, що їхньою метою була комендатура військової бази", - розповів один з очевидців.

Інша очевидиця допиту розповіла, що заарештований казав також про утиски мусульман в Росії і що бойовик каятися не збирався.

За словами очевидців, Сухроб казав, що спочатку планували здійснити вибух у людному місці, але потім відмовилися від цієї ідеї. Бойовики купили все необхідне для вибухового пристрою.

Нагадаємо, у ніч проти 8 листопада у колонії міста Худжанд в Таджикистані спаланхнув бунт. Почалося з того, що один із в'язнів, член терористичної організації "ІДІЛ", забрав автомат в охоронця і почав стріляти у співробітників колонії. При придушенні бунту загинули 22 ув'язнених. 

Самопроголошений центр "Ісламської держави" більше не належить бойовикам

Самопроголошений центр "Ісламської держави" більше не належить бойовикам

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація