Прапор України в центрі Тбілісі. Прихильники провели хід на підтримку Саакашвілі

Прапор України в центрі Тбілісі. Прихильники  провели хід на підтримку Саакашвілі

Фото: Reuters

Члени "Єдиного національного руху" здійснили хід проспектом Руставелі у Тбілісі.

У середу, 6 грудня, у Тбілісі прихильники Міхеіла Саакашвілі провели акцію протесту на знак підтримки колишнього президента Грузії.

Через проведення маршу у столиці частково перекрили транспортний рух проспектом Руставелі. З метою забезпечення безпеки рух машин регулювався патрульною поліцією, а також були мобілізовані патрульні екіпажі.

У "Єдиному національному русі" повідомили, що сьогоднішній марш – це маніфестація гідності, що пов`язана з подіями, які відбуваються навколо екс-президента Грузії. Зокрема, протестанти закликали завершити олігархічне правління у Грузії та Україні.

Повідомляється, що учасники акції закінчили свій хід біля адміністрації президента.

Нагадаємо, 5 грудня зранку соратники Саакашвілі заявили, що у політика в квартирі невідомі вибивали двері. Згодом стало відомо, що екс-очільник Одещини видерся на дах будинку, де проживає. Там він переховувався від силовиків. Після цього політика вивели з будинку і посадили його до синього мікроавтобуса Volkswagen, проте його прихильники заблокували авто і не дали вивезти Саакашвілі. Згодом вони виламали двері - і він вийшов з машини. З колоною прихильників він підійшов до Ради. 

Генпрокурор Юрій Луценко пізніше оприлюднив запис розмови Саакашвілі та олігарха із сім'ї Януковича Сергія Курченка. Вони домовлялися про співпрацю. 

Саакашвілі відмовився прийти на допит до генпрокуратури і його офіційно оголосили у розшук

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація