У Техасі визнали Голодомор геноцидом українського народу

У Техасі визнали Голодомор геноцидом українського народу

Фото: УНІАН

Столиця штату Техас, місто Остін, офіційно приєдналося до вшанування 85-х роковин Голодомору-геноциду 1932-33 років в Україні.

Мер столиці американського штату Техас, міста Остіна, підписав документ про вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-33 років в Україні та визнання цієї трагедії геноцидом українського народу.

Про це повідомило Посольство України в Сполучених Штатах, передає Укрінформ.

"Столиця штату Техас, місто Остін, офіційно приєдналося до вшанування 85-х роковин Голодомору-геноциду 1932-33 років в Україні", - підкреслили в українському дипломатичному представництві.

Мер міста Стів Адлер видав спеціальну прокламацію, яка встановила 10 листопада 2018 року Днем вшанування пам'яті жертв Голодомору.

UA/EN Столиця штату #Техас місто Остін офіційно приєдналося до вшанування 85-х роковин Голодомору-геноциду 1932-33 років...

Опубліковано Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США Вівторок, 16 жовтня 2018 р.

"Голодомор був штучним голодом та геноцидом, створеним радянським диктатором Йосипом Сталіним», - йдеться в документі.

У цьому зв'язку українське дипломатичне представництво подякувало українській громаді за "вагомий внесок у спільні зусилля щодо відновлення історичної справедливості".

Сенат США визнав Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу

Сенат США визнав Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу

Нагадаємо, у червні американський штат Огайо визнав Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом українського народу. Нині Голодомор визнано геноцидом у 13 американських штатах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація