У терактах 2015 року в Парижі загинуло 130 осіб. Тепер батько терориста написав спільну книжку із батьком однієї із жертв

У терактах 2015 року в Парижі загинуло 130 осіб. Тепер батько терориста написав спільну книжку із батьком однієї із жертв

Фото: Associated Press

Книжка має назву "Нам ще є, що сказати".

На початку січня у Франції вийшла друком книжка "Нам ще є що сказати", яку написали батько одного із терористів, які влаштували теракти у Парижі 2015 року, та батько однієї із жертв.

Про це пише Meduza.

Книжка написана у формі діалогу між батьками, які втратили своїх дітей під час теракту. Один із них намагається зрозуміти, чому люди стають на шлях радикального ісламу, а інший – чому такий шлях обрав саме його син.

"Я досі намагаюся зрозуміти причини. У [мого сина] було все, чого не було у мене. Я багато їздив через роботу, але я не можу сказати, що був відсутнім батьком", - розповідає батько терориста Аздін Амімур. За його словами, його син Самі був добрим хлопцем, на якого було дуже легко вплинути. "Можливо, це його і згубило", - вважає чоловік.

Про іншого автора – батька однієї із загиблих Жоржа Салінеса – Амімур дізнався із новин, оскільки Салінес очолив групу підтримки жертв і багато виступав у ЗМІ. У лютому 2017 року він запропонував йому зустрітися. Сам Салінес скептично відреагував на цю пропозицію, однак зрештою погодився і був здивований "людяністю, любов'ю до життя і терпимістю" Амімура. "Я хотів сказати, що завжди засуджував, засуджую і буду засуджувати насильство", - заявив батько терориста.

Через деякий час йому надійшла пропозиція написати книгу про сина і він запропонував Салінесу стати співавтором. Вони зустрічались близько 15 разів, розповідали один одному про власні родини, про іслам, про Єгипет, де раніше жили, та про музику. Саме на основі цих діалогів і написана книга. Закінчується вона листами обох батьків, які вони написали своїх загиблим дітям. У своєму листі Амімур "тисячу разів" просить у загиблої доньки Салінеса вибачення і вважає, що у її смерті винна "кровожерлива ідеологія".

Як відомо, пізно ввечері 13 листопада 2015 року в столиці Франції Парижі внаслідок серії вибухів і стрілянини загинули щонайменше 129 осіб. Відповідальність за напад взяли на себе терористи "Ісламської держави". Теракти відбулись у шести локаціях.

У Німеччині запобігли теракту завдяки масштабним рейдам у будинках чеченців

У Німеччині запобігли теракту завдяки масштабним рейдам у будинках чеченців

Повʼязані теми:

Наступна публікація