У традиційному вбранні та за участю всіх гілок влади Японії: як Акіхіто зрікається престолу

Від 1 травня у Японії буде новий імператор.

Імператор Японії Акіхіто 30 квітня зрікається свого престолу та проводить відповідні церемонії передавання своєї влади принцу Нарухіто.

У старовинній шапці та унікальному одязі він уже відвідав три святилища на території свого палацу у Токіо. Вони присвячені верховній богині Сонця Аматерасу, міфічній праматері династії японських монархів, колишнім імператорам та богам синтоїстського пантеону. Усім їм Акіхіто символічно мав повідомити, що зрікається престолу.

У другій половині дня відбулася офіційна церемонія зречення від престолу за участю представників японської влади, суддів та очільників місцевих органів самоврядування. Під час цієї церемонії прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе офіційно повідомив про зречення Акіхіто від престолу, а сам імператор востаннє звернувся із посланням до народу. Вже від 1 травня його місце посяде 59-річний принц Нарухіто. У цей день він має отримати всі імператорські регалії.

Акіхіто став імператором Японії 7 січня 1989 року. Відтоді в країні тривала ера Хейсей – "мирне правління". Після приходу Нарухіто настане і нова ера – Рейва, що означає "прекрасна гармонія". Улітку 2016 року Акіхіто заявив, що відмовляється від престолу через проблеми зі здоров'ям. Для цього парламенту Японії навіть довелося  ухвалити спеціальний закон. Офіційно Акіхіто вважають 125-м японським імператором, який править країною вже 30 років.

Японія готується відправити імператора у відставку

Японія готується відправити імператора у відставку

Повʼязані теми:

Наступна публікація