У Туреччині відреагували на заборону Меджлісу: Ми продовжимо підтримувати боротьбу кримських татар

У Туреччині відреагували на заборону Меджлісу: Ми продовжимо підтримувати боротьбу кримських татар

У Міністерстві закордонних справ Туреччини розкритикували заборону Меджлісу / Фото: Getty Images

У МЗС країни наголосили, що тиск почався після незаконної окупації.

У Міністерстві закордонних справ Туреччини заборону Меджлісу кримськотатарського народу в окупованому Криму назвали спробою залякування кримських татар.

Зовнішньополітичне відомство Туреччини виступило із засудженням рішення російського суду, повідомляє УНІАН.

Турецькі дипломати наголосили, що Меджліс є законно обраним органом кримськотатарського народу, який сформований демократичним шляхом на основі вільного волевиявлення і відображає волю кримських татар.

В Анкарі назвали рішення суду про заборону Меджлісу кримських татар останньою ланкою кроків, спрямованих проти єдності й цілісності кримських татар. У заяві наголошується, що тиск на кримських татар почався після незаконної окупації та анексії Криму з боку Росії. 

"Кримських татар знову намагаються залякати і настрахати. Ми з жалем сприймаємо і засуджуємо це рішення, яке є ще одним проявом систематичного, масового тиску на основні права і свободи жителів півострова. Туреччина продовжить підтримувати законну боротьбу кримськотатарського народу і зусилля щодо усунення таких тисків", - наголошується в заяві. 

Кримськотатарський Меджліс відтепер працює в надзвичайному режимі

Кримськотатарський Меджліс відтепер працює в надзвичайному режимі

Нагадаємо, так званий "Верховний суд Криму" визнав Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборонив його діяльність в Росії. "Прокурор Криму" Наталія Поклонська заявила, що Меджліс веде антиросійську діяльність на догоду Заходу.

Заступник голови Меджлісу Наріман Джелял запевнив, що Меджліс продовжить свою діяльність за межами окупованого півострова.

Водночас лідер кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що Меджліс кримських татар переходить у надзвичайний режим діяльності

Повʼязані теми:

Наступна публікація