У Туреччині вважають, що до зникнення журналіста причетні 15 саудівців - CNN

У Туреччині вважають, що до зникнення журналіста причетні 15 саудівців - CNN

Зникнення журналіста Джамаля Хашоггі

Зі зникненням і можливим вбивством Хашоггі в саудівському консульстві в Стамбулі пов'язані 15 саудівців.

Турецькі посадовці наполягають, що зниклий два тижні тому журналіст Джамаль Хашоггі був убитий, а його тіло розчленоване в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі.

Про це розповів неназваний турецький чиновник телеканалу CNN.

Про це він заявив після обшуку у консульстві Саудівської Аравії, який тривав протягом дев'яти годин.

Турецькі посадовці вважають, що зі зникненням і можливим вбивством Хашоггі в саудівському консульстві в Стамбулі пов'язані 15 саудівців, які прибули в місто в цей же день.

Турецькі чиновники надали CNN скани паспортів семи з них.

Один з паспортів належить Салаху Мухаммаду аль-Тубакі, який, як зазначається, є керівником служби судової медицини в міністерстві внутрішніх справ Саудівської Аравії.

Інший член групи Мухаммад Саад аль-Захрані був ідентифікований турецькими ЗМІ, раніше він з'явився на державному телебаченні Саудівської Аравії разом з наслідним принцом Саудівської Аравії Мухаммедом бін Салманом.

Турецька проурядова газета Sabah опублікувала імена і фото всіх 15 саудівців.

Два джерела, знайомі з розслідуванням, підтвердили CNN, що ці 15 чоловіків, перераховані газетою, представляють інтерес для кримінального розслідування, розпочатого турецькими прокурорами.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган раніше у вівторок заявив, що турецькі слідчі розглядають "токсичні" і "перефарбовані матеріали" в рамках свого розслідування.

"Я сподіваюся, що ми зможемо прийти до висновків, які дозволять нам отримати розумну думку якомога швидше, тому що розслідування розглядає багато речей, такі як токсичні матеріали і матеріали, які були знищені за допомогою зафарбовування", - сказав Ердоган журналістам.

CNN переконує, що перед тим, як в консульство були допущені турецькі слідчі, в будівлю установи увійшла бригада прибиральників.

У справі про вбивство болгарської журналістки затримали нового підозрюваного

У справі про вбивство болгарської журналістки затримали нового підозрюваного

59-річний Хашоггі ще 2 жовтня вирушив зі своєю нареченою до генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі для того, щоб забрати необхідні для майбутнього весілля документи. Його наречену в будівлю не впустили і через п'ять годин очікування їй повідомили, що Хашоггі вже пішов з консульства. Вона пізніше сказала, що не довіряє цій інформації і не знає, де зараз перебуває журналіст. 

Підкреслюється, що у журналіста були давні зв'язки з королівською родиною Саудівської Аравії, але він критично писав про нинішній уряд і спадкового принца Мухаммеда бін Салмана.

У Туреччині підозрюють, що чоловіка допитували, катували, а після цього вбили та розчленували. Слідство має відповідні звукозаписи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація