У Варшаві відбувається засідання Комісії Україна-НАТО на найвищому рівні

Після засідання буде оприлюднена спільна декларація. 

У суботу, 9 липня, на Національному стадіоні в Варшаві розпочалося засідання Комісії Україна-НАТО на рівні глав держав та урядів.

Про це повідомляє "Європейська правда".

До складу української делегації, яка бере участь у зустрічі, входять міністри оборони та закордонних справ, віце-прем'єр з питань євроінтеграції, а також народний депутат Надія Савченко.

За підсумками засідання Альянс має затвердити виділення комплексного пакету допомоги для України. Окрім того, буде оприлюднена спільна декларація. Ці документи мають визначити рівень підтримки України з боку НАТО.

Нагадаємо, що Росія і Україна стали головними темами саміту НАТО у Варшаві. У перший день саміту обговорювали Росію та захист від неї. Ключове рішення – це розміщення чотирьох батальйонів на у трьох країнах Балтики та в Польщі. Це має відлякати Росію, щоби та не зазіхала на нові території. Разом із фактичним визнання сучасної РФ загрозою для Східної Європи, НАТО хоче продемонструвати солідарність, єдність і готовність швидко реагувати на загрози. Ухвалення рішення про батальони має показати монолітність військового блоку.

У питаннях оборони НАТО співпрацюватиме з Європейським союзом. Про що вже підписали декларацію – у випадку загроз зі сходу та півдня структури діятимуть разом. Зокрема, укріплюватимуть обороноздатність у разі виникнення гібридних загроз. Але напряму оголосити Росію ворогом у блоці не поспішають. 

Субота, 9 липня, - ключовий день обговорення ситуації в Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація