У Вашингтоні оголосили надзвичайний стан через ураган "Флоренс": населення закликали запасатись необхідним

У Вашингтоні оголосили надзвичайний стан через ураган "Флоренс": населення закликали запасатись необхідним

Фото: Reuters

Керівництво міста і всі служби готуються до удару стихії.

Влада Вашингтона оголосила надзвичайний стан у зв'язку з наближенням урагану "Флоренс". Про це повідомляє Washington Post.

Мер Вашингтона разом з головами поліції, рятувальної служби та інших комунальних служб провели спільну прес-конференцію щодо небезпеки наближення урагану, який сформувався в океані і вже досяг четвертої категорії небезпеки. Удар стихії очікують у другій половині поточного тижня.

"Звичайно, ми готуємось до урагану "Флоренс"", - зазначила мер.

Зокрема підготовлені бригади, які будуть оперативно відкачувати воду з ливнівок та підземних комунікацій, огородять штормовими стінами найбільший завод з очищення стічної води. Спеціальні служби постійно відстежуватимуть погоду у кожній точці американської столиці.

Також  мер попросила місцеве населення зробити запаси, особливо товарів першочергової необхідності – ліків, ліхтариків, батарейок та акумуляторів. Також закликала повідомляти про затоплення службі оперативного реагування. Деякі заплановані в місті заходи, зокрема вуличний фестиваль, можуть бути скасовані.

Раніше надзвичайний стан оголосили штати Меріленд та Вірджинія.

На США насувається найсильніший за десятиліття ураган "Флоренс"

На США насувається найсильніший за десятиліття ураган "Флоренс"

Нагадаємо, влада США доручила евакуювати понад 1,5 мільйона людей, які проживають на атлантичному узбережжі країни, через наближення урагану "Флоренс", який може стати найпотужнішим для регіону майже за 30 років. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація