У Вашингтоні пояснили, чого домагаються скасуванням зустрічі Трампа з Путіним

У Вашингтоні пояснили, чого домагаються скасуванням зустрічі Трампа з Путіним

Фото: Reuters

США надіслали Росії "рішучий сигнал".

Шляхом "ізоляції" США надсилають Росії чіткий сигнал про неприпустимість інциденту в Керченській протоці.

Про це заявив під час брифінгу у четвер, 29 листопада, заступник керівника прес-служби Держдепартаменту США Роберт Палладіно.

"Повідомлення президента в Twitter з цього питання абсолютно зрозумілі, ми вимагаємо повернення українських моряків і кораблів [ВМС України]. Агресія, свідками якої ми стали на цьому тижні, є неприпустимою. Був направлений рішучий сигнал", - заявив Палладіно.

Раніше президент США Дональд Трамп написав у Twitter про скасування зустрічі з Путіним на саміті G20 через агресію РФ у Керченській протоці. Він вирішив скасувати зустріч із Путіним у літаку дорогою на саміт G20. Трамп під час польоту розмовляв з цього приводу із державним секретарем Майком Помпео і головою апарату Білого дому Джоном Келлі, а також телефонував раднику з питань національної безпеки Джону Болтону.

Він зазначив, що причиною є те, що українські кораблі і моряки все ще не повернулися на батьківщину. Кремль заявив, що поки що не отримав офіційної інформації про намір президента США Дональда Трампа скасувати зустріч. 

Як повідомлялось, Трамп обіцяв ухвалити рішення про зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним на саміті G20 після того, як отримає від власних спецслужб повний звіт про напад російських кораблів на українські в Керченській протоці. Водночас, агентство Reuters повідомило, що згідно з документами Кремля, зустріч Путіна і Трампа в Аргентині була запланована на 1 грудня. У Росії напередодні підкреслили, що інформацію про скасування зустрічі від США не отримали, а тому продовжують до неї готуватися.

Трамп відмовився від переговорів з Путіним через ситуацію у Керченській протоці

Трамп відмовився від переговорів з Путіним через ситуацію у Керченській протоці

Повʼязані теми:

Наступна публікація