У Вашингтоні відреагували на запуск ракети КНДР і запропонували список санкцій

У Вашингтоні відреагували на запуск ракети КНДР і запропонували список санкцій

Фото: Reuters

Ракета подолала близько 1000 км, після чого впала в Японське море.

Президент США Дональд Трамп, а також Пентагон і Державний департамент оприлюднили офіційну реакцію на черговий запуск Північною Кореєю міжконтинентальної балістичної ракети в бік Японії.

Про це пише Укрінформ.

У Вашингтоні пропонують цілий ряд кроків – від посилення дипломатичного й економічного тиску до блокування морських перевезень до і з КНДР.

Зауважимо, що пуск ракети відбувся в районі Сейн Ні. Вона подолала близько 1000 км, потім впала в Японське море, у виключній економічній зоні Японії.

Північноамериканське аерокосмічне командування встановило, що запуск ракети з території КНДР не становив загрози для Північної Америки, її територій або союзників США.

Проте у Пентагоні наголосили, що готові захищати себе та наших союзників від будь-яких нападів чи провокацій.

Президент США у цьому зв'язку заявив, що офіційний Вашингтон продовжує бути занепокоєним поведінкою Пхеньяна. "Нинішній запуск ракети не змінить нашого підходу до проблеми КНДР", - заявив глава Білого дому, додавши, що Америка впорається з цією ситуацією.

У Державному департаменті США наголосили на необхідності посилити міжнародний тиск з метою припинення програм КНДР щодо розробок ядерної зброї та засобів її доставки.

"Всі країни повинні продовжити застосування потужних економічних і дипломатичних заходів на додаток до імплементації всіх існуючих санкцій ООН", - заявила речниця Держдепартаменту США Гезер Науерт.

У КНДР обвалився тунель на полігоні для ядерних випробувань, дві сотні людей постраждали

У КНДР обвалився тунель на полігоні для ядерних випробувань, дві сотні людей постраждали

Вона закликала міжнародне співтовариство застосувати додаткові кроки для посилення морської безпеки, "включаючи право на заборону морського трафіку, транспортування продукції до та з КНДР".

Науерт також повідомила, що Сполучені Штати, у партнерстві з Канадою, скликають нараду в ООН для обговорення, "як глобальна спільнота може протистояти загрозі міжнародного миру з боку Північної Кореї".

При цьому в Держдепі підкреслили, що дипломатичні варіанти продовжують розглядатися. "Сполучені Штати все ще прагнуть знайти мирний шлях до денуклеаризації та припинення войовничих дій Північної Кореї", - наголосила речниця Державного департаменту США.

Нагадаємо, нещодавно в Японії перехопили радіосигнали, які свідчили про підготовку Північною Кореєю нових випробувань балістичних ракет найближчим часом. Спецслужби розвідки Південної Кореї і Сполучених Штатів також перехопили відповідні радіосигнали.

З квітня цього року Північна Корея щомісяця проводила випробування балістичних і ядерних ракет. З останнього випробування у вересні, коли ракета пролетіла дуже близько до японського острова Хоккайдо, Пхеньян до нових провокацій не вдавався.

Повʼязані теми:

Наступна публікація