У Ватикані завершили підготовку до грандіозної церемонії канонізації матері Терези

Урочистості відбудуться в неділю, 4 вересня.

У Ватикані відбуваються останні приготування до урочистостей з нагоди канонізації матері Терези з Калькутти. Церемонія стане центром заходів з нагоди оголошеного католицькою церквою ювілейного Року милосердя.

В недільній месі братимуть участь більше десятка глав держав і урядів. Богослужіння транслюватимуть 120 телеканалів, акредитацію отримали 600 журналістів з усього світу. Месу транслюватимуть наживо через YouTube-канал Ватикану.

Напередодні урочистостей було створено офіційний логотип канонізації матері Терези. Його автором стала жителька Мумбаю в Індії. Вона зобразила матір Терезу з дитиною на руках.

Офіційна церемонія канонізації матері Терези проходитиме напередодні 19-х роковин її смерті. Монахиня, яка народився 1910 року в Скоп'є, багато працювала в індійській Калькутті (тому її називають мати Тереза з Калькутти), де заснувала благодійну місію. Там вона померла в 1997 році у віці 87 років. У 1979 році мати Тереза стала лауреатом Нобелівської премії миру. Вона була проголошена блаженною через шість років після своєї смерті папою Іваном Павлом II в 2003 році, після найкоротшого в історії католицької церкви процесу беатифікації.

Нагадаємо, в 2014 році Папа Римський Франциск канонізував двох своїх попередників: Іоанна Павла II та Іоанна XXIII.

Мати Тереза стане святою наступного року

Мати Тереза стане святою наступного року

Повʼязані теми:

Наступна публікація