У Великій Британії назвали РФ більш небезпечним ворогом, ніж ІД і "Аль-Каїда"

У Великій Британії назвали РФ більш небезпечним ворогом, ніж ІД і "Аль-Каїда"

Фото: Reuters

Росія систематично докладає зусиль до вивчення і використання вразливих сторін Заходу.

Росія є більшою загрозою для національної безпеки Великої Британії, ніж терористичні угруповання "Ісламська держава" і «Аль-Каїда», заявив начальник генштабу британських збройних сил генерал Марк Карлтон-Сміт.

"Росія сьогодні, безперечно, є набагато серйознішою загрозою для нашої національної безпеки, ніж ісламські екстремісти, такі як "Аль-Каїда" і ІД", - заявив Карлтон-Сміт в інтерв'ю газеті The Telegraph.

За його словами, "Росія систематично докладає зусиль до вивчення і використання вразливих сторін Заходу, особливо в деяких нетрадиційних галузях кібернетичної, космічної та підводної війни".

"Ми не можемо спокійно спостерігати за тією загрозою, яку представляє Росія, або залишати її без уваги", - підкреслив генерал.

На його думку, найбільш раціональною відповіддю на російські погрози є "збереження можливостей і єдності НАТО".

Карлтон-Сміт додав, що в умовах, коли ведуться складні переговори з Brexit, уряд не повинен забувати про свої першорядні обов'язки - захист населення, тобто забезпечення достатніх можливостей для оборони. А для цього, за його словами, необхідно передбачити відповідне фінансування.

Нагадаємо, що раніше в НАТО збільшення підводного флоту Росії назвали загрозою для Європи.

 

 

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація