У Венеції запровадили надзвичайний стан через найбільшу за 50 років повінь

У Венеції запровадили надзвичайний стан через найбільшу за 50 років повінь

Фото: Associated Press

Італійський уряд виділив місту 20 мільйонів євро.

У Венеції, яка потерпає від найбільшої за останні пів століття повені, запровадили надзвичайний стан.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на італійське агентство Ansa.

Голова уряду Італії Джузеппе Конте заявив, що на першому етапі ліквідації наслідків негоди місту виділять 20 мільйонів євро. Ці кошти підуть на найнагальніші потреби для підтримки Венеції та його мешканців.

Конте також зазначив, що уряд працює над проблемами, які роками руйнують  місто, але для цього спочатку потрібно створити спеціальний комітет для прийняття остаточних рішень, передає Euronews.

Вже кілька років йде будівництво системи бар'єрів, покликаних захистити Венецію від повеней. Але проєкт все ще не завершений через корупційні махінації навколо грошей, які виділяються на будівництво, а також правові проблеми. Нещодавна перевірка частини бар'єру на стійкість показала, що підводні палі проржавіли. Будівництво було зупинено до усунення недоліків.

Нагадаємо, Венеція потерпає від найпотужніших за пів століття паводків, які вже забрали життя двох людей. Востаннє катастрофічний рівень води у Венеції був 1966 року, тоді він сягнув позначки в 194 см. Нині ж рівень води на вулицях перевищив середній людський зріст, сягнувши 1,87 метра. Місто потерпає не лише від рекордної повені, а й від сильного, до сотні кілометрів за годину, вітру. 

Збитки Венеції від повені оцінюють у сотні мільйонів євро

Збитки Венеції від повені оцінюють у сотні мільйонів євро

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація