У Венесуелі кожна третя людина стикається з браком їжі

У Венесуелі кожна третя людина стикається з браком їжі

Фото: Associated Press

Основу раціону багатьох венесуельців складають бульби і бобові.

У ​​Венесуелі через економічну кризу, інфляцію та політичну нестабільність один із трьох мешканців країни не може забезпечити мінімальні потреби в харчуванні.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на дослідження (загальнонаціональне опитування 8 375 венесуельців) Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Згідно з цим дослідженням, яке було опубліковано 23 лютого, близько 9,3 млн осіб - приблизно третина населення Венесуели відчувають помірну або серйозну нестачу харчових продуктів.

Дослідження описує продовольчу кризу як загальнонаціональну проблему. Навіть у процвітаючих регіонах країни кожен п’ятий венесуелець стикається з браком їжі.

Опитування показало, що 74% сімей зменшили різноманітність та якість їжі, яку вони їдять. 60% опитаних скоротили порції, 33% заявили, що отримували їжу як оплату праці, 20% повідомили про продаж сімейного майна для задоволення основних потреб.

7 з 10 венесуельців повідомили, що їжу завжди можна знайти, але сказали, що її важко придбати через високі ціни. 37% повідомили, що втратили роботу або бізнес внаслідок економічної кризи в Венесуелі.

Нагадаємо, у Венесуелі триває гуманітарна криза, що супроводжується гіперінфляцією, яка зі свого боку призвела до політичної кризи. 

У січні 2019 року глава парламенту Хуан Гуайдо, який представляє опозицію, оголосив себе тимчасовим президентом. Близько півсотні держав, серед яких і Німеччина, визнали його в цій ролі. Водночас глава Венесуели Ніколас Мадуро користується підтримкою армії і силових структур, його легітимність, зокрема, визнають Росія, Китай і Куба. 

Життя у темряві: Венесуела переживає новий блекаут

Життя у темряві: Венесуела переживає новий блекаут
Наступна публікація