У Венесуелі вбили 61-річну жінку на опозиційному референдумі

Також група людей викрала журналіста.

61-річна медсестра була застрелена вчора, 16 липня, під час очікування на голосування на неофіційному референдумі венесуельської опозиції в Каракасі.

Про це повідомляє BBC.

Чоловіки на мотоциклах стріляли по черзі, вбивши жінку та поранивши трьох інших людей.

Також невідомі викрали журналіста Луїса Олаваріету. Група людей пограбувала його та побила. Чоловіку вдалося врятуватися.

На референдум, який не має юридичного статусу, прийшло більше 7 мільйонів людей - про це стверджується у висновках групи науковців, які контролюють процес волевиявлення. Ректор Центрального університету Венесуели Сесілія Гарсія Ароча заявив, що в країні проголосували 6 492 381 людина, а ще 693 789 прийшли на виборчі дільниці за кордоном.

Голосування передбачало відповіді "так" чи "ні" щодо трьох запитань. Так, 98% відхилили ідею створення нової установчої асамблеї, запропонованої президентом Ніколасом Мадуро, і підтримали заклик до виборів глави держави до закінчення терміну його повноважень у 2019 році. Вони також проголосували "за" збройні сили для захиститу чинної конституції.

Як відомо, Мадуро збирається провести свій референдум 30 липня для обрання установчої асамблеї, аби переписати конституцію Венесуели.

У Венесуелі за майже два місяці протестів загинули 48 людей

У Венесуелі за майже два місяці протестів загинули 48 людей

Повʼязані теми:

Наступна публікація