У Вірменії протестувальники заблокували парламент на заклик прем'єра Пашиняна

Глава уряду заявив про "офіційне оголошення контрреволюції".

У столиці Вірменії Єревані 2 жовтня знову спалахнули протести. Прем'єр-міністр країни Нікол Пашинян закликав своїх прихильників вийти на вулиці після того, як парламент прийняв закон, що перешкоджає проведенню дострокових виборів.

Про це повідомляють "Новости Армении".

Депутати Національних Зборів прийняли законопроект, який дозволяє заблокувати розпуск парламенту при необхідності вдруге обирати прем'єр-міністра країни. Таким чином, під загрозою опинилися дострокові вибори, яких домагаються прихильники Пашиняна.

Прем'єр-міністр Вірменії заявив про "офіційне оголошення контрреволюції" і закликав своїх прихильників зібратися біля стін парламенту. Мітингувальники заблокували будівлю законодавчого органу і не дозволяють депутатам вийти. Голова вірменського уряду проводить перемовини з депутатами.

Сам Пашинян пообіцяв подати у відставку після того, як міністри з дружніх йому партій офіційно будуть звільнені з уряду. Після цього, за словами вірменського прем'єра, відбудуться позачергові вибори. Голосування відбудеться в кінці листопада або на початку грудня.

Нагадаємо, у Єревані у квітні відбулися акції протесту проти призначення екс-президента Саргсяна на пост прем'єр-міністра Вірменії. Незважаючи на багатотисячні протести, парламент Вірменії таки призначив Сержа Саргсяна. На тлі масових заворушень опозиційний лідер Нікол Пашинян оголосив початок "оксамитової революції"Вже 23 квітня прем'єр-міністр Саргсян подав у відставку

1 травня у парламенті відбулися вибори за призначення Пашиняна головою уряду. Парламентарі за лідера опозиції не проголосували. Після протестувальники почали блокувати магістралі, залізницю, шляхи до аеропортів. 8 травня голосуванням парламенту Вірменії лідер опозиційних протестів Нікол Пашинян обраний главою уряду країни. 

До протестів у Вірменії приєднався лідер рок-гурту "System of a Down"

До протестів у Вірменії приєднався лідер рок-гурту "System of a Down"

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація