У ВООЗ розповіли, коли чекати на першу вакцину від нового коронавірусу

У ВООЗ розповіли, коли чекати на першу вакцину від нового коронавірусу

Фото: Associated Press

Там закликали використовувати наявні зараз засоби боротьби з хворобою.

Перша вакцина проти нового китайського коронавірусу, який отримав назву COVID-19, може стати доступною за півтора роки.

Про це заявив голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебрейесус у Женеві.

Він наголосив, що оскільки на її появу не варто чекати найближчим часом, "ми повинні зробити сьогодні все можливе, використовуючи наявну зброю".

Очільник ВООЗ закликав світ об'єднати зусилля у боротьбі з недугою, аби запобігти новим випадкам захворювання та ще більшим фінансовим втратам.

Нагадаємо, спалах вірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба вже отримала тимчасову назву NCP (Novel Coronavirus Pneumonia). Вона поширилася вже на десятки країн. Двоє українців підхопили вірус на круїзному лайнері.

Схоже, джерелом спалаху є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передався і від людини людині повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

Всесвітня організація охорони здоров'я за підсумками екстреної наради оголосила спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією міжнародного значення. Це стало опосередкованим визнанням того, що стримати поширення хвороби не вдається і вона з локальної проблеми набуває глобального масштабу. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Смертоносний коронавірус з Китаю

Смертоносний коронавірус з Китаю

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація