У восьми країнах політики виступили проти будівництва "Північного потоку-2"

У восьми країнах політики виступили проти будівництва "Північного потоку-2"

Фото: Газпром

Парламентарі восьми країн підтримали Україну і закликали надати Києву дорожню карту для вступу в НАТО.

Голови комітетів з міжнародних справ США, України, Великої Британії, Польщі, Чехії, Литви, Латвії, Естонії та Ірландії — виступили проти будівництва російського газопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомляє Свiтовий Конґрес Українців.

"Ми, голови комітетів з міжнародних справ наших національних парламентів, продовжуємо виступати проти проєкту трубопроводу" Північний потік-2 "і з жалем відзначаємо недавнє рішення США та Німеччини про відновлення будівництва трубопроводу", — йдеться в заяві.

Сторони назвали "Північний потік-2" геополітичним проєктом Кремля, який розширює вплив Росії на Європу через домінування на енергетичному ринку.

Підписанти наголосили, що газопровід загрожує "і без того нестійкої безпеки і суверенітету України" і є засобом шантажу на Київ. Також проєкт поставить під загрозу національну безпеку країн Євросоюзу і США.

Країни закликали НАТО посилити стримування, особливо на східному фланзі, від Балтійського до Чорного моря.

"Ми також повинні надати Україні дорожню карту для вступу в НАТО, якщо Україна здійснить необхідні реформи і буде відповідати стандартам членства в Альянсі", — підсумували підписанти.

Нагадаємо:

  • США офіційно відмовилися поховати "Північний потік-2" на дні Балтійського моря. Так, адміністрація Байдена скасувала санкції щодо оператора газопроводу Nord Stream 2. AG і його гендиректора Маттіаса Варніга "відповідно до національних інтересів".

Повʼязані теми:

Наступна публікація