У Японії втретє оголосили надзвичайну ситуацію через коронавірус: деталі

У Японії втретє оголосили надзвичайну ситуацію через коронавірус: деталі

Фото: Associated Press

Режим НС почне діяти у Токіо, Осаці, Кіото і Хіого в неділю, 25 квітня.

Уряд Японії в п'ятницю, 23 квітня, втретє за час пандемії COVID-19 оголосив про запровадження в чотирьох префектурах режиму надзвичайної ситуації. 

Про це повідомляє The Associated Press

Зазначається, що режим НС почне діяти у Токіо, Осаці, Кіото і Хіого в неділю, 25 квітня, і триватиме до 11 травня.

Завдяки новим обмеженням прем'єр-міністр країни Йосіхіде Суґа сподівається запобігти сплеску заражень коронавірусом під час "золотого тижня" свят, які почнуться наприкінці квітня.

Так, впродовж вказаного періоду у чотирьох префектурах залишатимуться зачиненими всі бари, універмаги, торгові центри, тематичні парки, театри та музеї.

Ресторани, в яких не подають алкоголь, і громадський транспорт повинні будуть скоротити свій робочий день. Водночас школи залишаться відкритими, а університетам рекомендуватимуть перевести студентів на дистанційне навчання.

Зауважимо, що носіння масок, самоізоляція та деякі інші протиепідеміологічні заходи для населення Японії залишаться рекомендаційними.

Від початку пандемії в Японії вірус SARS-CoV-2 "підхопили" понад 546 тисяч людей, 9 764 з яких померли від ускладнень інфекції, а ще понад 490 тисяч - вилікувалися. 

Раніше Суґа заявляв, що Японія зробить все можливе для того, щоби стримати зараження COVID-19 і "безпечно та спокійно" провести Олімпійські ігри у 2021 році. 

Олімпійські та Паралімпійські ігри в Токіо мали відбутися влітку 2020 року, однак через пандемію їх перенесли на 2021 рік. Олімпіада триватиме від 23 липня до 8 серпня, а Паралімпіада - від 24 серпня до 5 вересня.

При цьому 80% японців висловлюються проти заходу, адже в країні - черговий спалах коронавірусу, а іноземних туристів на Олімпіаді не буде. 

Про те, як наші спортсмени готуються до Олімпійських ігор - читайте в матеріалі ТСН.ua

Новини світу: Олімпійські ігри в Японії проведуть без туристів через спалах коронавірусу

Новини світу: Олімпійські ігри в Японії проведуть без туристів через спалах коронавірусу

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація