У Єгипті влада заарештувала сімох людей за прапор ЛГБТ

У Єгипті влада заарештувала сімох людей за прапор ЛГБТ

Фото: Reuters

Їх звинувачують у "підбурюванні до аморальності".

Єгипетська влада заарештувала сімох людей за нібито пропаганду гомосексуалізму і підняття веселкового прапору на інді-рок-концерті минулого тижня.

Хоча і не існує закону, який би це забороняв, пише Associated Press.

Прапор був рідкісним знаком підтримки ЛГБТ у консервативному Єгипті. У п'ятницю, 22 вересня, в Каїрі відбулася прем'єра популярної ліванської інді-рок-групи Mashrou 'Leila – групи, вокаліст якої є відкритим геєм.

Співробітники служби безпеки повідомили, що сімох осіб заарештували 25 вересня і звинуватили у "підбурюванні до аморальності". Причиною цього стало те, що ці люди "підняли прапор гомосексуалістів". Офіційні особи висловилися за умови анонімності, оскільки їм не було дозволено спілкуватися з журналістами.

Гомосексуалізм є великим табу в Єгипті серед більшості мусульман і християнської меншини, але прямо не заборонений законом. Проте на практиці держава регулярно намагається переслідувати осіб за альтернативними обвинуваченнями, у тому числі "аморальність" і "розпусту", які зазвичай призначені для проституції. Прокурори також іноді звинувачують представників ЛГБТ-спільноти у "богохульстві", що також вважається злочином у країні з суворими обмеженнями свободи слова.

Відео підняття прапору поширили у соцмережі. Коментарі до нього дуже різні за характером: хтось підтримав такий вчинок, а хтось різко засудив.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Сербії вперше взяла участь у ЛГБТ-прайді. Анна Брнабич є відкритою лесбійкою. 
 

Повʼязані теми:

Наступна публікація