У Ємені на холеру захворіло вже понад 600 тисяч осіб - ООН

У Ємені на холеру захворіло вже понад 600 тисяч осіб - ООН

Фото: Reuters

Поширення епідемії холери в Ємені уповільнилося протягом останніх двох місяців, проте досі в країні щодня реєструється близько трьох тисяч випадків захворювання.

Кількість людей, які захворіли на холеру в охопленому війною Ємені, перевищила 600 тисяч осіб.

Згідно із даними Всесвітньої організації охорони здоров'я та міністерства охорони здоров'я Ємену, які були оприлюднені у вівторок, 5 вересня, нині у Ємені зафіксовано 612,703 випадки захворювання на цю небезпечну інфекційну хворобу. Поширення епідемії холери в Ємені уповільнилося протягом останніх двох місяців, проте досі в країні щодня реєструється близько трьох тисяч випадків захворювання.

В Ємені від холери померли майже 2 тисячі людей

В Ємені від холери померли майже 2 тисячі людей

Кількість померлих від холери наразі складає 2,048 осіб. Окрім того, в оприлюдненому 5 вересня звіті ООН констатується жахлива ситуація із дотриманням прав людими, яка спостерігається у Ємені.

За даними ООН, починаючи з березня 2015 року у країні було вбито щонайменше 5155 цивільних осіб, а понад 8,7 тисячі були поранені.

Більшість жертв спричинили бомбардування населених пунктів Ємену авіацією Саудівської Аравії. Нагадаємо, що конфлікт в Ємені триває з вересня 2014 року.

Країна розділена між шиїтськими повстанцями-хуситами, котрих підтримує Іран, та адміністрацією президента Абд-Раббу Мансура Хаді, яка базується в Адені.

Уряд Хаді підтримує коаліція арабських країн на чолі зі Саудівською Аравією.

Крім того, у Ємені активно діє терористичне угруповання "Аль-Каїда на Аравійському півострові".

Епідемія холери у Ємені є "безпрецедентною" за своїм масштабом. Раніше повідомлялося, що епідемія холери загрожує 7,6 млн людей у Ємені.

Нагадаємо, що раніше Генсек ООН Антоніу Гутерреш закликав міжнародне співтовариство не допустити голоду в охопленому посухою Сомалі і зробити усе можливе для приборкування спалаху холери.

Повʼязані теми:

Наступна публікація