У Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь

У Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь

Фото: Reuters

Вогонь зійшов о 14:22 за київським часом.

У храмі Гробу Господнього в Єрусалимі сьогодні, 15 квітня, у Велику Суботу, зійшов Благодатний вогонь.

Сходження вогню відбулося о 14:22 за київським часом. Про це повідомляють у Центрі інформації Української Православної Церкви з Єрусалиму.

Зазначають, що вогонь швидко передавався тими, хто перебував у храмі, після чого його роздали паломникам біля храму.

Свідками сходження вогню стала офіційна українська делегація на чолі з керівником справами УПЦ митрополитом Антонієм (Паканичем).  

"Велика Субота — день великої надії. Ми вже знаємо, що Господь воскресне — це історична подія. Щоб підкріпити нашу віру, Господь посилає нам Велике чудо сходження Благодатного вогню. Цей вогонь як провісник Пасхи Христової освячує життя. Ми знаємо, що Великдень прийде, що Бог любить людину і що Господь має терпіння на нас. Він прийшов на землю, щоб подолати людську гріховність, щоб дати вічне життя. Благодатний вогонь — саме те тепло Божої благодаті, яке зігріває кожну людину", – сказав митрополит Антоній.

За його словами, Благодатний вогонь в перші хвилини сходження не обпікав.

Додамо, що Благодатний вогонь сьогодні увечері доставлять у Київ офіційною делегацією Української Православної Церкви. Представники єпархій отримають Благодатний вогонь у залі офіційних делегацій аеропорту "Бориспіль".

Зустріч Благодатного вогню перед Успенським собором Києво-Печерської лаври відбудеться близько 23:00. Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій роздасть Благодатний вогонь тисячам вірян, які прийдуть на нічне Великоднє богослужіння.

Зі столиці Благодатний Вогонь доставлять в усі єпархії Української Православної Церкви.

Нагадаємо, у ніч проти Великодня, 16 квітня, понад 23 тисячі правоохоронців будуть стежити за безпекою громадян

Звільнення Києва: містяни масово виїжджають з міста на Великдень

Звільнення Києва: містяни масово виїжджають з міста на Великдень

Повʼязані теми:

Наступна публікація