У ЄС анонсували успішне завершення епопеї з Brexit протягом кількох годин

У ЄС анонсували успішне завершення епопеї з Brexit протягом кількох годин

Фото: УНІАН

Досягнення згоди та підписання документу може статися менше, ніж за добу.

Європейський Союз і Велика Британія можуть завершити погодження процедури Brexit протягом лічених годин. Такий прогноз озвучив голова Європейської ради Дональд Туск.

"В принципі все стане зрозумілим через сім-вісім годин", - заявив він. За словами Туска, основні положення угоди вже готові та можуть бути погоджені в середу пізно ввечері або в ніч проти четверга, 17 жовтня. На цю дату вже планується офіційне підписання самого документу.

Такі ж часові межі назвав прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар. Він заявив, що угода про вихід Великої Британії із ЄС може стати реальністю цієї ночі. Однак Туск, попри оптимістичні прогнози, дав зрозуміти, що сумніви щодо успішного завершення епопеї з Brexit усе ще залишаються, бо з "британськими партнерами все можливо".

Британський парламент проголосував за перенесення Brexit у разі відсутності угоди

Британський парламент проголосував за перенесення Brexit у разі відсутності угоди

Нагадаємо, 23 червня 2016 року у Великій Британії відбувся референдум щодо виходу країни зі складу Європейського Союзу. "За" проголосувало 51,9% осіб, "проти" – 48,1%. За попередніми домовленостями,  процес виходу мав завершитися 29 березня. 21 березня 27 країн ЄС схвалили на саміті відтермінування Brexit на підставі двох можливих сценаріїв: до 12 квітня або до 22 травня.

Останній мав би відбутися за умови, що запропонована прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей угода про вихід буде підтримана парламентом. 29 березня парламент країни її відхилив. Наразі Британія має залишити блок до 12 квітня.  

Раніше Тереза Мей заявила, що піде з посади голови уряду, якщо більшість депутатів палати громад ратифікують її договір про умови виходу Британії з ЄС, який вона погодила з Брюсселем у листопаді. 

Як відбувається вихід Великої Британії зі складу ЄС, дивіться в інтерактивній інфографіці. 

Фото: tsn.ua

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація