У Європі припускають, що дипломатичний конфлікт навколо Катару може перетворитися на війну

У Європі припускають, що дипломатичний конфлікт навколо Катару може перетворитися на війну

Глава МЗС ФРН Зігмар Габріель / Фото: Reuters

Водночас глава МЗС Німеччини запевнив, що є гарні шанси для подолання кризи.

Дипломатична криза на Близькому Сході навколо Катару може перерости у війну.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель в інтерв'ю Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung від 11 червня, повідомляє Deutsche Welle.

"Є небезпека того, що ця суперечка може перетворитись на війну", - сказав він.

За словами Габріеля, він останніми днями багато спілкувався зі своїми колегами з Саудівської Аравії, Туреччини, Ірану, Кувейту та Катару.

"Із моїх розмов протягом цього тижня я знаю, наскільки складною є ситуація. Але я вважаю, що також є гарні шанси на те, щоб просунутись вперед (у подоланні кризи – прим.ред.)", - додав глава МЗС Німеччини.

Нагадаємо, 5 червня Королівство Бахрейн, Саудівська Аравія, Єгипет і ОАЕ оголосили про розрив дипломатичних відносин з Катаром через підтримку владою країни "тероризму та надання фінансової допомоги терористичним угрупованням". Згодом до них долучилися Лівія, Ємен, Мальдівські острови і острівна держава Маврикій.

Президент США Дональд Трамп у своєму Twitter заявив, що ізоляційна політика низки держав щодо влади Катару може посприяти боротьбі з тероризмом. "Так приємно бачити візит Саудівської Аравії з королем і 50 країнами, які вже окупаються. Вони говорили, що жорстко поставляться до фінансової підтримки екстремізму, і це вказувало на Катар. Можливо, це початок кінця жаху тероризму", - написав Трамп.

Саудівська Аравія є найближчим союзником США в регіоні, а в Катарі розташована американська авіабаза і майже 10 тисяч військовослужбовців США. Саудівці погодилися на прибуткову збройову угоду вартістю 300 мільярдів доларів, яка могла б підтвердити їх лідерство в арабському світі, вважаючи, що США будуть підтримувати дії проти Катару.

В США підозрюють, що Росія причетна до розпалу дипломатичної війни на Близькому Сході

В США підозрюють, що Росія причетна до розпалу дипломатичної війни на Близькому Сході

Повʼязані теми:

Наступна публікація