У ЗМІ з'явилося листування російських дипломатів щодо вбивства журналістів у ЦАР

У ЗМІ з'явилося листування російських дипломатів щодо вбивства журналістів у ЦАР

Фото: Associated Press

Дипломатам вдалося поговорити з водієм журналістів, який вижив.

Правоохоронні органи Центральноафриканської республіки (ЦАР) не збираються активно розслідувати вбивство російських журналістів Орхана Джемаля, Олександра Расторгуєва та Кирила Радченка.

Про це випливає з листування російських дипломатів, яке опублікувало видання "Московский комсомолец".

"Місцеві правоохоронні органи не збираються робити надмірно активних дій з розслідування вбивства російських журналістів і розраховують лише на результати роботи, яка буде проведена російськими слідчими", – писав тимчасовий повірений у справах Росії в ЦАР Віктор Токмаков високопоставленому співробітнику Слідчого комітету РФ Олександру Перепечаєву.

У тому ж листі дипломат розповів, що російській стороні вдалося поговорити з водієм журналістів, який єдиний вижив у тій ситуації. Однак нічого конструктивного той розповісти не зміг.

"Він відповідав заплутано і незрозуміло, постійно повторюючи, що не пам'ятає, з ким спілкувалися журналісти протягом поїздки (телефоном або особисто), до кого конкретно вони їхали", – написав Токмаков.

Нагадаємо, 30 липня 2018 року у Центральноафриканській Республіці вбили трьох російських журналістів: Олександра Расторгуєва, Орхана Джемаля і Кирила Радченка. За заявами місцевої влади, вони були пограбовані і вбиті місцевими бандитами. Однак родичі і колеги загиблих у версію пограбування не вірять, вважаючи, що вбивство журналістів було сплановано й пов'язане з підготовкою фільму про видобуток корисних копалин в ЦАР структурами бізнесмена Євгена Пригожина, якого називають "кухарем Путіна".

Розслідувачі центру "Досьє" вважають підозрюваним у причетності до вбивства російських журналістів у ЦАР місцевого жандарма – він стежив за журналістами, постійно був на зв'язку з їхнім водієм, а також зі співробітником однієї з компаній "кухаря Путіна" Євгенія Пригожина. 

В Африці розстріляли російських журналістів, які розслідували діяльність ПВК Вагнера

В Африці розстріляли російських журналістів, які розслідували діяльність ПВК Вагнера

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація