"У зв'язку з чим траур?" У Кремлі вдають, що не знають про масову ліквідацію найманців РФ у Сирії

"У зв'язку з чим траур?" У Кремлі вдають, що не знають про масову ліквідацію найманців РФ у Сирії

Фото: Reuters

Речник Путіна закликав журналістів не перебувати "у полоні в перекручених даних".

У Кремлі не збираються оголошувати траур за "невідомою кількістю росіян", вбитих унаслідок авіаудару США у Сирії.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, пише РБК.

Зокрема, у відповідь на запитання журналістів щодо оголошення жалоби через події у Сирії він здивовано перепитав "У зв'язку з чим повинен оголошуватися траур?".

Коли ж йому пояснили, що "у зв'язку із загибеллю великої кількості російських громадян", то Пєсков запитав, про яку саме кількість йдеться.

"Ще до кінця невідомо", - сказав журналіст, а речник Путіна зауважив, що він також не має цієї інформації.

"Тому запитання ваше не розумію. Ще раз закликаємо все-таки не керуватися помилковою інформацією, навмисно чи ненавмисно помилковою інформацією", - додав Пєсков, закликавши, обережно підходити до "епізодів" про загибель росіян в Сирії, "щоб не бути в полоні у перекручених даних".

Водночас прес-секретар президента РФ не спростував інформацію, що у Сирії є росіяни, проте запевнив, що в Кремлі не володіють "конкретною детальною інформацією, яка дозволяла б робити якісь висновки".

"Виключати перебування росіян в Сирії, що не належать до військовослужбовців Збройних сил, не можна. Але, в будь-якому випадку, звичайно, наші громадяни залишаються громадянами Російської Федерації. Ви знаєте, що жодних обмежень законодавчих на такі поїздки немає, їх не існує. Ви знаєте, що практикується заява нашого Міністерства закордонних справ, в якій він попереджає про небезпеку. Деякі інші відомства попереджають про складну епідеміологічну обстановку в тій чи іншій країні, але жодних законодавчих заборон не практикується", - додав він і зауважив, що йому невідомо, що "ця тема якимось чином опрацьовується".

Нагадаємо, 7 лютого унаслідок авіаудару очолюваної США коаліції по прихильниках Башара Асада в провінції Дейр-ез-Зор у Сирії загинуло від 13 до понад 200 росіян. Різні видання називають різні цифри, а офіційної інформації щодо цього немає. Наразі точно відомо про сімох загиблих росіян. Всі вони були найманцями "приватної військової компанії Вагнера" і до відправки в Сирію встигли повоювати на боці терористів на Донбасі. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація