Uber витратить $5 млн на боротьбу із сексуальними насильством

Uber витратить $5 млн на боротьбу із сексуальними насильством

Фото: Reuters

Компанія прагне відновити репутацію після низки скандальних звинувачень.

Американська компанія Uber повідомила про те, що виділить $5 млн на боротьбу із сексуальними насильством.

За словами представників перевізника, гроші будуть направлені на фінансування власних програм. А також на навчання 150 фахівців з обслуговування клієнтів Uber, які приєднаються до нової команди із вирішення проблем, пов'язаних із сексуальним насильством.

Більшу частину від виділеної суми отримає об'єднання декількох компаній, що займаються запобіганням сексуального насильства - Raliance. Його прес-секретар Крістен Хаузер заявила, що наразі вони тільки розпочали роботу з Uber, однак за допомогою нової спільної програми мільйони людей зможуть дізнатися про те, як запобігти сексуальному насильству.

В таких спосіб Uber намагається поліпшити свій імідж після низки повідомлень про сексуальні домагання всередині компанії, а також випадки нападів з боку водіїв таксі на пасажирів. У червні навіть було звільнено 20 співробітників, яких звинуватили в непристойній поведінці на робочому місці, що стало причиною відставки засновника компанії Тревіса Каланіка.

Нагадаємо, останнім часом тема сексуального насильства в США обговорюється все частіше. Одним з головних фігурантів таких скандалів став продюсер Гарві Вайнштейн, якого у сексуальних домаганнях та зґвалтуванні звинувачують десятки жінок. Відтоді, як усі ці випадки набули розголосу, самого Вайнштейна звільнили з заснованої ним же компанії Weinstein Company, з ним відмовилася співпрацювати студія Disney, а BAFTA призупинила членство кінопродюсера у своєму складі. 

Сексуальний скандал Харві Вайнштейна та кого ще з зірок звинувачують у домаганнях

Сексуальний скандал Харві Вайнштейна та кого ще з зірок звинувачують у домаганнях

Плюси і мінуси роботи нового сервісу Uber в Україні

Плюси і мінуси роботи нового сервісу Uber в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація